Lakkoavustuksen hakeminen

25.11.2019 klo 08:00

Lakkoavustusten hakeminen

05.09.2019

Lakkoavustusta haetaan täyttämällä lakkoavustushakemus, joka palautetaan ammattiosastossa nimetylle yhteyshenkilölle. Lakkoavustushakemusta ei lähetetä liiton toimistoon. Lisäämme lakkoavustushakemuksen ladattavaksi liiton kotisivuille ensi viikon aikana (viikko 37).

Ammattiosastoja ja lakkotoimikuntia tiedotetaan asiasta lähipäivinä tarkemmin, jonka jälkeen osaston tehtävänä on tiedottaa työpaikalla, miten ja minne täytetty lakkoavustushakemus palautetaan. Osastojen yhteyshenkilöiden tiedot päivitetään myös liiton kotisivuille, josta jäsen tarvittaessa tarkastaa, minne oman osaston lakkoavustushakemus tulee toimittaa. Mitä nopeammin osastot saavat kerättyä hakemukset, sitä nopeammin saamme avustukset maksuun.

Lakossa ollut jäsen täyttää itse lakkoavustushakemukseen kaikki pyydetyt tiedot ja vahvistaa sen allekirjoituksellaan ennen hakemuksen toimittamista omaan ammattiosastoon. Lakossa oloaika on pystyttävä todentamaan esimerkiksi palkkalaskelman kopiosta tai kuvakaappauksesta tms. luotettavalla tavalla. Osastot todentavat lakossaoloajan. Lakossaoloaika näkyy palkkalaskelmassa sekä tunti- että kuukausipalkkaisilla syyskuun lopun palkanmaksupäivänä.

PAU:n lakkoavustuksen suuruus on 67 € lakkopäivältä 

Laskelma 67 euron lakkoavustuksesta:
Avustus on verotonta 16 euroon asti. Yli 16 euron avustuksesta peritään tuloverolain 88 §:n ja verohallinnon päätöksen mukainen 30 prosentin ennakonpidätys. Ylimenevä osa on siis 51 euroa tässä tapauksessa. Nettona lakkoavustuksesta jää käteen 51,70 euroa päivältä.